Dani draganića

Ljetni nogometni kamp u Karlovcu

Gradonačelnik Damir Mandić ugostio predstavnike reprezentacija Engleske, Albanije i Hrvatske

Mlade nogometne reprezentacije Engleske, Albanije i Hrvatske do 25. srpnja borave u Karlovcu u sklopu ljetnog nogometnog kampa. Tim povodom gradonačelnik Damir Mandić, zajedno sa zamjenikom Ivanom Mrzljakom i pročelnicom Draženkom Sila Ljubenko ugostio je predstavnike reprezentacija i poželio im puno sreće te ugodan boravak u našem gradu. Riječ je o mladim reprezentacijama U15 i U16 koje u sklopu ljetnog kampa igraju i četiri prijateljske utakmice- tri u Karlovcu i jednu u Dugoj Resi. Uz naše domaće snage, veliku kvalitetu i talent pokazuju mladi Englezi, kojima je čast biti u Hrvatskoj, posebice nakon što su svjedočili našem povijesnom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U prvoj odigranoj utakmici, Englezi su s 2:0 slavili nad našom reprezentacijom, no nema mjesta nezadovoljstvu. Naime, velik dio hrvatskih nogometnih nada u ovom sastavu trenira tek nekoliko dana, pa im treba još vremena za upoznati se međusobno i posložiti taktiku. Glavni cilj je stvoriti što više kvalitetnih nogometaša koji bi mogli danas sutra zaigrati u A reprezentaciji, a kako stvari zasad stoje, talenata nam ne fali.

Nogometni Savez Karlovačke županije ponosan je što je upravo Karlovac odabran za domaćinstvo ljetnog kampa, a predsjednik Dario Mrzljak iskoristio je priliku predstaviti gostima i daljnje nogometne akcije koje će se ovdje održati. Već sljedećeg mjeseca  održat će se kamp za U19 žensku reprezentaciju Hrvatske, a dva mjeseca kasnije i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u futsalu za žene.

Podsjetimo, tvrtka Mladost u suradnji s Gradom posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radi na uređenju pomoćnog nogometnog terena i sportskih terena uz Stadion Branko Čavlović Čavlek. To je tek prvi korak u nastojanju stvaranja uvjeta za što češća gostovanja nogometnih ekipa iz cijele Europe.