pisanje

Gradska knjižnica Kaštela u povodu “Legende o Miljenku i Dobrili 2018.” raspisuje natječaj „Napiši pismo Miljenku i Dobrili i osvoji nagradu”.

Ljubavna pisma ili istinite priče o pronalasku ljubavi, kao i razmišljanja o tome što ljubav predstavlja u životu mogu biti poslana do 3. kolovoza kada će biti obilježena manifestacija „Legenda o Miljenku i Dobrili“. Tog dana će sandučić s pismima biti otovren, a pisamca će biti pročitana u sklopu romantične Večeri ljubavne poezije i čitanja. Najljepša pisma upućena Miljenku i Dobrili bit će i izložena u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Pismo je najbolje napisati vlastoručno, s riječima koje stižu iz dubine duše, a u istome bi trebala biti riječ o sretnoj ili nesretnoj ljubavi, odnosno o nekome problemu koji se u ovom trenutku autoru pisma čini nerješiv, a za kojega bi Miljenko ili Dobrila, kao sudionici najpoznatije kaštelanske tragične ljubavne priče, mogli imati razumijevanja i na kojega bi mogli dati odgovor.

Pisma mogu biti potpisana i nepotpisana, s tim da će ona pisma čiji je autor poznat ući u izbor za osvajanje nagrada za najbolje pismo upućeno „Miljenku i Dobrili“.Glava nagrada ke romantični vikend za dvoje u Kaštelima.

Autori romantičnih pisama upućenih Miljenku i Dobrili koji nisu iz Kaštela i koji pisma ne mogu osobno ubaciti u sandučić pisma mogu poslati na adresu Gradske knjižnice Kaštela:
Lušičko Brce 3, 21214 Kaštel Lukšić