KABA

Sve više stranih hodočasnika u Josipovom Svetištu

Iako se sveti Josip sve više prepoznaje kao zaštitnika Hrvatske, on je prvotno zaštitnik svete Obitelji i Crkve. Zbog toga mnogi vjernici prepoznaju snagu njegova zagovora, a tako i njegovo svetište u Karlovcu.

Tijekom zadnji par godina Svetište posjećuju brojni hodočasnici iz Poljske, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije te drugi europskih, ali i svjetskih zemalja. Tako su Svetište posjetilo šezdesetak mladih fokolara iz milanske nadbiskupije. Fokolari su dio vjerskog pokreta kojeg je 1943. osnovala Chiara Lubich u Trentu, Italija.

Talijanske fokolare u hrvatskoj su ugostili hrvatski fokolari iz Križevaca. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj fokolari su odlučili posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera, a na svom povratku posjetili su svetište svetog Josipa gdje su ih dočekali mladi Svetišta zajedno s rektorom. Mladi Talijani i Hrvati zajedno su sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta u koncelebraciji s don Luigijem, voditeljim talijanskih fokolara. Svetu misu animirao je zbor mladih „Agape“ u suradnji s pjevačima iz Križevaca i Italije.

Nakon svete mise uslijedila je zajednička večera nakon koje su se mladi zabavili uz pjesmu.

Uz talijanske hodočasnike,Svetište su posjetili i 20 pjevača pjevačkoga društva Canto mi iz Rennes, Francuska. Francuskim pjevačima dobrodošlicu je zaželio mons. Sente, rektor koji ih je upoznao s poviješću Svetišta i Hrvatske.

omicron