Za mjesec dana javni zahod na Starom placu u novom ruhu

U tijeku je obnova javnog zahoda na Starom placu. Prema procjeni bit će utrošeno oko 300 tisuća kuna, a radovi bi trebali biti gotovi za mjesec dana ako vremenske prilike budu išle na ruku izvođačima.

Radovi se provode uz suglasnost konzervatora, a osim uređenja sanitarnih čvorova trenutno se radi na opkopu vanjskog dijela kako bi se spriječilo procurivanje u slučaju kiše, ali i poplava.

Kopa se kako bi se mogla napraviti hidroizolacija čime će se spriječiti procurivanje odozgo, a najvažniji su strojarski radovi i ugradnja pumpe kako bi spriječili vraćanje voda iz javnog sustava odvodnje u tijeku kiša i poplava. Nakon toga slijede građevinsko obrtnički radovi na zamjeni instalacija, struje, keramike, sanitarija, kazala je gradska pročelnica Hermina Komanac.

Karlovac postaje sve posjećenije turističko odredište, stoga su i potrebe za ovakvim prostorom sve veće. Usluga se do daljnjega neće naplaćivati, a održavat će ga djelatnici Čistoće. Iz Grada poručuju da se radovi odrađuju na njihovu incijativu, bez obzira na to što su i neke udruge tražile da se javni WC obnovi. U Gradu se razmišlja i o novim lokacijama za javne WC-e koji bi bili prilagođeni i osobama s invaliditetom.