Mandić podnio ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a; Marija Jelkovac vodi stranku do izbora

Damir Mandić podnio je ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Karlovca. Njegovu ostavku jednoglasno je prihvatilo predsjedništvo, a vršiteljicom dužnosti predsjednice imenovana je dosadašnja potpredsjednica, saborska zastupnica Marija Jelkovac.

Damir Mandić postavši gradonačelnik grada Karlovca, preuzeo je odgovornu i zahtjevnu funkciju. Stoga su i razlozi ostavke dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora HDZ-a grada Karlovca upravo nove obveze koje je preuzeo kada je stupio na dužnost gradonačelnika, novi razvojni projekti, ali i otvaranje prostora novim ljudima, pojašnjavaju iz stranke te podsjećaju da je prije nekoliko godina isto učinio i Damir Jelić.

S obzirom na obveze, odnosno odgovornost i ozbiljnost prema poslu gradonačelnika, ali i prema samoj stranci, vidjelo se da ne mogu pratiti jednako kvalitetno obje pozicije, pa sam se odlučio zahvaliti na poziciji predsjednika GO, kazao je Mandić.

U pet godina na mjestu predsjednika GO HDZ-a stvarno sam nastojao voditi i profilirati stranku na načelima otvorenosti i odgovornosti, poručio je Mandić i dodao da je uvjeren da će tako biti i dalje.

Iz pozicije gradonačelnika grada Karlovca, u konačnici moj slogan u kampanji je bio “Zajedno smo bolji Karlovac”, nastojim sve koji na bilo koji način žele doprinjeti kvaliteti života uključiti i želim biti element ili moment koji će pokretati ljude i na neki način i spajati, dodao je Mandić.Politika, kako u Hrvatskoj, tako i u Karlovcu traži puno više energije, ali i nove ljude. Vjerujem da će se i u tom dijelu pojaviti i novi ljudi unutar HDZ-a s novim, kreativnim rješenjima i mislim da je to ključno.

U politici se često koristi izraz da je politika služenje, ali samo reda radi, ja ne bih volio da to bude tako i smatram da je politika oblikovanje i upravljanje društvenog života, dodao je Mandić.

Ovo vrijeme koje je ispred nas treba uložiti puno više energije, ja ću kao gradonačelnik to sigurno činiti, a vjerujem da i HDZ kao najorganiziranija i najbolja politička organizacija u Karlovcu u tom kontekstu mora razvijati i razinu političke odgovornosti, ali i otvarati se, kaže Mandić.

Funkciju predsjednice GO do novih će izbora obnašati Marija Jelkovac, koja ne krije želju da se i kandidira na redovnim izborima.

To je ustvari jedan put koji je već utaban, prije pet godina kada je tadašnji predsjednik GO Damir Jelić isto tako podnio ostavku i tada prepustio dužnost predsjednika Mandiću. Topokazuje da smo snažna organizacija, da imamo ljudi, da širimo mrežu, rekla je Jelkovac. Mi moramo po statutu unutar šet mjeseci provesti unutarstranačke izbore, ja ću prvo malo osluhnuti što kažu članovi, pa ću nakon toga donijeti odluku, ako procijenim da je to i želja članstva, vjerojatno ću se kandidirati, kazala je.