KABA

Svjetski tjedan dojenja obilježen na Foginovom kupalištu

Svake godine od 1. do 7. kolovoza obilježava se Svjetski tjedan dojenja s ciljem poticanja rodilja na dojenje i unapređenje zdravlja djece. Dojenje i njegove prednosti za djecu su tema o kojoj se često govori, no uvijek je dobro reći da je upravo dojenje najzdraviji način prehrane.

Povodom Svjetskog tjedna dojenja na Foginovom kupalištu održan je piknik. Glavni cilj je bio razmjena iskustava karlovačkih majki, ali one su mogle dobiti i stručne savjete u slučaju poteškoća s dojenjem. Tema ovogodišnjeg Svjetskog tjedna dojenja, “Dojenje: Temelji za život“, nastoji osvijestiti vrijednosti dojenja. Osim što je majčino mlijeko najzdravija hrana za dijete, dojenjem se stvara neraskidiva veza djeteta i majke.

Organizatorice druženja su članice nedavno osnovane udruge Karika koje poručuju kako će uskoro sve buduće majke kod njih moći dobiti sve potrebne savjete, a to već i mogu ostvariti u Grupi za potporu dojenju koju vodi Patronažna služba.

Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF preporučuju početak dojenja neposredno po rođenju djeteta, isključivo dojenje na zahtjev do navršenih šest mjeseci djetetova života te nastavak dojenja uz dohranu do djetetove navršene druge godine ili dulje.

omicron