Dani draganića

Za učenike s teškoćama u razvoju u Zagrebačkoj županiji 115 asistenata

Već četvrtu godinu za redom provodi se projekt Prsten potpore. Riječ je o projektu kojim se učenicima osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije koji imaju teškoće u razvoju dodjeljuju asistenti u nastavi. Ove je godine raspisan natječaj za zapošljavanje njih 115.

Kako bi imali bolji školski uspjeh, uspješniju socijalizaciju i emocionalno lakše funkcionirali učenicima s teškoćama u razvoju dodjeljuju se asistenti u nastavi. Jedan od najvećih projekata kojim učenici dobivaju pomoćnike je Prsten potpore koji je i ove godine uključio 26 osnovnih i 8 srednjih škola. Projektom se pokazala potreba za pomoćnicima u nastavi ali se i senzibilizirala javnost za učenike kojima su pomoćnici potrebni.

Jedna od škola koja sudjeluje u projektu je Osnovna škola Ljube Babića u Jastrebarskom. Tamo pet asistenata pomaže djeci. U četiri godine od kako su u projektu imali su samo pozitivna iskustva, ističe ravnateljica škole.

O tome da je projekt dobro prihvaćen govori i činjenica da se asistenti iz godine u godinu ponavljaju.

-Osim zanimanja oni su pronašli i svoj poziv, istaknula je Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta Prsten potpore

Vrijednost projekta je viša od 18 milijuna kuna od čega 10 milijuna iz fonda Zagrebačke županije a ostatak se financira europskog socijalnog fonda. Iz županije pozivaju kandidate koji zadovoljavaju uvijete da se prijave na natječaj koji provode škole na svojim internetskim stranicama.