Dani draganića

Energetska obnova ide dalje – zgrada u Hebrangovoj isključuje se iz sustava Gradske toplane

Do listopada bi tebali biti završeni radovi na energetskoj obnovi šest zgrada u Karlovcu kojima upravlja tvrtka Petračić projekt. Ova je tvrtka uspjela ostvariti sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a sve projekte financijski je podržao i Grad Karlovac kroz svoj natječaj.

Zgrada u ulici Andrije Hebranga 12 i 12a uskoro će biti energetski obnovljena. Radi se o projektu čiji je nositelj tvrtka Petračić projekt, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu nešto većem od 915 tisuća kuna. Cijeli projekt ukupno je vrijedan 1,5 milijuna kuna, a Grad Karlovac sufinancira ga u iznosu od 110 tisuća kuna.

Zgrada će dobiti novu fasadu, bit će izvedena izolacija krova s hidroizolacijom, izolacija stropa podruma, a zgrada će imati samostalnu plinsku kotlovnicu i stopostotnim pristankom stanara isključena je iz sustava Gradske toplane.

Na tri od šest zgrada pod upravljanjem ove tvrtke koje se energetski obnavljaju, bit će uveden plin, odnosno zgrade će biti isključene iz sustava Gradske toplane.