KABA

Jaskanski Vinski treking postao Žumberak Trail s najviše trkača do sada

Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji s Parkom prirode Žumberak- Samoborsko gorje organizira Žumberak Trail 2018. koji će biti održan od 17. do 19. kolovoza. Očekuje se 700 trkača iz 12 različitih zemalja.

Nekadašnji Jaskanski Vinski treking promijenio je ime u Žumberak Trail 2018. Promjenom imena promijenio se i koncept utrke, koji postaje čisti trail i ima četiri dužine staze: Light od 8km, Active od 15km, Challenger od 25km i Ultra od 50km.

Start utrke je na Poljanicama Plešivičkim, gdje će biti i cilj, a utrka će se odvijati po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Parka prirode Žumberak- Samoborsko gorje. Zadnji dan 19.08.2018. će se organizirati degustacija vina i domaćih proizvoda kod zainteresiranih domaćih opg-ova.

U Jastrebarskom ali i u okolici već su popunjeni svi smještajni kapaciteti. Park prirode Žumberak- Samoborsko gorje nepravedno je zapostavljen, nedovoljno istražen i nedovoljno posjećen, smatraju organizatori koji kroz sport nastoje promovirati ljepotu ovog kraja.

omicron