KABA

Zainteresirani za volontiranje na FRFF-u i Filmskoj reviji mladeži pozvani na sastanak u ponedjeljak

Iako je do Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala ostalo još mjesec dana, pripreme su u punom jeku. Kao i svake godine iz Kinokluba pozivaju sve mlade ljude koji žele volontirati da im se jave. Naime, potrebno je 40-ak volontera koji će voditi brigu o gostima i sudionicama Revije i Festivala.

U ponedjeljak 13. kolovoza u 11 sati u Mikrokinu Gimnazije Karlovac bit će održan prvi sastanak volontera na koji su pozvani svi zainteresirani.

omicron

Volonteri su većinom srednjoškolci, no ima nešto i osnovnoškolaca koji odluče pomoći u organizaciji Revije i Festivala. U organizacijskom timu Festivala je stotinjak ljudi, od čega je 40-ak volontera jer posla je puno, kako prije, tako i tijekom Festivala. No, osim Karlovčana za volontiranje se javljaju i gosti koji se više ne mogu natjecati iz drugih gradova, tako volonteri dolaze iz Zagreba, Siska i drugih gradova, kaže Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

Poanta je prije svega druženje i upoznavanje novih ljudi, ali i gradova i država jer brojni volonteri priključe se radu Kinokluba i sami krenu u filmske vode. U Karlovcu za vrijeme trajanja Revije i Festivala svake godine boravi 200-injak sudionika, odnosno u konkurenciji je 70-ak filmova.