Dani draganića

‘Film za van’ u Ozlju odlično posjećen

Prošlog vikenda KINO.hr mreža dobila je novu atraktivnu lokaciju. Ozaljsko izdanje “Filma za van” održano je na Trgu braće Radić s programom obiteljskog filmskog vikenda.

Prikazani su filmovi “Los Bando” i “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški”, koji su svoje premijere imali u službenom dječjem programu ovogodišnjeg Berlinalea, a domaća publika gledala ih je u dječjim selekcijama Pulskog filmskog festivala, Motovun Film Festivala i Brač Film Festivala.

Na filmskim projekcijama u petak i subotu tražilo se sjedalo više, pogotovo na animiranoj i sinkroniziranoj “Divovskoj kruški” kada se publika ugodno smjestila po okolnim klupama, travi, ali i, za ovu prigodu osvijetljenom, spomeniku. A neki su u filmovima uživali i sa svojih balkona.

“Los Bando” je urnebesna komedija ceste o Grimu i Axelu, koji od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj, a “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” je snimljena prema istoimenoj dječjoj slikovnici i govori o najboljim prijateljima, Prugici i Sebastijanu, koji kreću u morsku avanturu da bi spasili nestalog gradonačelnika. “Knjiga je uistinu čarobna, zabavna i otkvačena i na tom tragu smo “zakuhali” našu viziju filma. Vrijeme je za zabavu, maštanje i anarhiju!”, poručili su redatelji crtića.

“Film za van” u Ozlju je održan uz potporu Grada Ozlja i Turističke zajednice grada Ozlja, a predstavnici organizatora, multimedijskog poduzeća RADAR, poručuju da pratite www.KINO.hr i ne propustite nova filmska iznenađenja.