Počeo jesenski upisni rok u srednje škole

Jesenski upisni rok u srednje škole Karlovačke županije počinje danas i traje do 30. kolovoza. Na ljetnom upisnom roku popunjene su dvije škole: Gimnazija Karlovac i Medicinska škola Karlovac.

Mjesta za upis još ima u Ekonomsko-turističkoj školi, Trgovačko-ugostiteljskoj i Prirodoslovnoj školi, Mješovito-industrijsko obrtničkoj školi, Tehničkoj te Šumarsko i drvodjeljskoj školi. Mjesta ima i u Karlovačkoj Glazbenoj školi te u srednjim školama u Dugoj Resi, Ogulinu i Slunju.

Županijska pročelnica za školstvo, Marija Medić pozvala je sve učenike i njihove roditelje da dobro razmisle o izboru svojeg budućeg zanimanja, da izaberu zanimanja koja ih zanimaju ali i ona s kojima mogu odmah na tržište rada. Pročelnica Medić je naglasila važnost upisa deficitarnih zanimanja za koje je ostalo mjesta u srednjim školama Karlovačke županije, a pritom je najavila i stipendije za učenike koji upišu deficitarna zanimanja. Detalje oko rangiranja i iznosa stipendija iznijet će tek u rujnu.

Od tri učenička doma na području Karlovačke županije popunjen je karlovački dom, a mjesta je ostalo u Dugoreškom i Ogulinskom učeničkom domu.