KABA

Otvoreni 32. dani piva – na godinu se očekuju promjene

Otvoreni su još jedni tradicionalni 32. Dani piva. Uz uobičajen program kao i dosadašnjih godina manifestacija je i ove godine okupila velik broj posjetitelja iz cijele Županije i šire. Program je započeo tradicionalnom povorkom iz Zvijezde koja se, predvođena kočijom u kojoj se vozio prvi čovjek Karlovca Damir Mandić, uputila na veliku proslavu na ŠRC Korana.

Pivo, pereci, koncerti i lunapark samo su neke od asocijacija na karlovačke Dane piva. Sve to i ove je godine okupilo ljubitelje piva i zabave na otvorenju manifestacije koju posljednji put organizira tvrtka Fest. Naime, na godinu organizaciju nakon pet godina opet preuzima Grad Karlovac. U Gradu su prepoznali važnost manifestacije za Karlovčane ali i potencijal za brojne turiste.

Sve veći broj posjetitelja primjećuju probleme u organizaciji. Mnogi se žale na to što Dani piva više nisu u Zvijezdi dok je jedna od najvećih zamjerki preskupo pivo za koje posjetitelji ove godine izdvajaju 17 kuna za ono uobičajeno točeno pivo. Prigovor je i zbog preskromne ponude piva ali i ugostiteljske ponude.

-Grad ne može utjecati na cijenu piva, no više ugostitelja može potaknuti tržišnu utakmicu što bi utjecalo na cijenu piva, ističe Mandić.

Grad je svjestan problema te će u naredna dva mjeseca izaći s planom za iduću godinu. Već sada su poznate promjene oko lokacije Dana piva koja će se vratiti na izvornu lokaciju – Karlovačku Zvijezdu. Plan je i proširiti ugostiteljsku ponudu.

Usprkos brojnim zamjerkama, manifestacija je i ove godine dobro posjećena. Razlog tome su i brojni koncerti i poznata imena izvođača. Na otvorenju je publiku zabavljalo poznato estradno ime – Maja Šuput koja je na Danima piva nastupila 19. put.