Prijem za najuspješnije učenike Karlovačke županije u prošloj školskoj godini

Najuspješniji učenici osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije sudjelovali su danas u prijemu koji je za njih priredio župan Damir Jelić. Najljepši mogući početak školske godine, ocijenio je Jelić istaknuvši da je budućnost upravo u rukama mladih, uspješnih ljudi.

Dok je mnogim školarcima prvi dan nastave izazvao stres, najuspješniji učenici Karlovačke županije škole se ne boje – svjesni su da upravo o njima ovisi budućnost.

Drago mi je da sam danas ovdje u društvu svih ovih učenika koji su u različitim područjima dali sve od sebe i postigli najbolja mjesta na državnim natjecanjima. Za svako postignuće potrebno je uložiti dodatan napor, puno truda i slobodnog vremena, stoga me kao učenika veseli da je Karlovačka županija upravo to prepoznala. Svima nama ovo priznanje bit će dodatni motiv da se i dalje trudimo i da postižemo izvrsne rezultate, da budemo ponos svojim roditeljima, svojoj školi i mjestu i Karlovačkoj županiji. Znanje koje stječemo i koje nas ujedno odgaja trajna je vrijednost kroz koju ćemo izrasti u vrijedne, ponosne građane Republike Hrvatske, poručio je u ime nagrađenih učenik OŠ Draganić Filip Havaš.

Karlovački učenici bili su uspješni u svim poljima, od vjeronauka, preko hrvatskog jezika, do povijesti, elektrotehnike, šumarstva… Značajne uspjehe postigli su i učenici Glazbene škole, ali i mlade stolnotenisačice iz Duge Rese.

Osim učenicima i njihovim roditeljima, zahvaliti treba mentorima, ali i ravnateljima škola koji podržavaju sve aktivnosti svojih učenika, poručio je Jelić i dodao da su ove nagrade znak pažnje županije prema onim najboljima.