U tijeku je izrada info stupa, odnosno karlovačkog facebooka na starinski način. Svoje će stalno mjesto imati na križanju Radićeve ulice i Šetališta dr. Franje Tuđmana, odnosno iznad žabe. Namijenjen je informiranju Karlovčana i turista, a na njemu će biti plakati Turističke zajednice te monitori za razne servisne infomacije, poput onih o vremenu Državnog hidrometeorološkog zavoda. Ideja se rodila u Gradskoj četvrti Zvijezda, a realizira se u sklopu projekta Kakvart.

Ukupna vrijednost je 150 tisuća kuna, od čega 90 tisuća dolazi iz Grada Karlovca kroz Kakvart, a ostalo su sredstva Gradske četvrti, 20 tisuća i volonterski sati stanovnika uključenih u projekt, u vrijednosti 40 tisuća kuna.

U gradskoj četvrti Zvijezda osmislili su ideju o info stupu prema starim fotografijama. Predali su je u ruke projektantice Branke Dejanović, a potom je projekt odobrila i kustosica Branka Križanić.

Ideja je u djelo pretočena u stolariji Vuljanić, koja se već gotovo dva desetljeća bavi proizvodnjom drvene vanjske i unutarnje stolarije te namještaja. Sve je rađeno prema nacrtu, od drveta ariš koje dobro podnosi vlagu.

Info stup je još u u fazi izrade. Sada slijede još neki završni radovi, stavljanje pokrova od bakra, okvira sa staklima u koje će se stavljati plakati s informacijama, kao i monitori koji će emitirati različite sadržaje.