Badovinac Mandiću: Kako smjenjujete direktore koje ste sami sebi izabrali? Karlovčani ne žele plaćati vašu pogrešku!

Poznati karlovački aktivist, Nikola Badovinac, uputio je dopis gradonačelniku Karlovca, Damiru Mandiću, u kojem traži od Mandića razjašnjenje vezano uz smjene direktora gradskih tvrtki Zelenilo, Čistoća i Vodovod i kanalizacija. Badovinac je dopis poslao u ime ‘inicijative stanovnika Karlovca’. Evo pitanja na koja Badovinac očekuje odgovore:

“-koliko iznose otpremnine za svakog smjenjenog direktora navedenih tvrtki? Molim da mi se napiše točan iznos koji će svaki smjenjeni direktor dobiti. Isto tako želim da mi se napiše temeljem čega su otpremnine u iznosima koje ćete navesti.
– kako Nadzorni odbori smjenjuju direktore koje ste Vi sebi sami odabrali/izabrali, molim da mi se navedu službeni razlozi smjene. Napominjem da su nedavno na sjednici Gradskog vijeća prihvaćena godišnja izvješća tvrtki čije direktore smjenjujete. Šta će točno pisati u odluci o smjeni?
– koliko su novih ugovora o radu potpisali direktori koje smjenjujete?
– kako je moguće da Vi već sada, prije natječaja za pročelnička mjesta, znate da će baš bivše direktorice biti izabrane kao nove pročelnice? To su neki privatni stranački natječaji ili je u pitanju nešto drugo?
– kako postoje indicije da su se u gradskim tvrtkama isplaćivale otpremnine u mnogo većim iznosima od onih u kolektivnom ugovoru, pozivam Vas da izvršite reviziju isplata u zadnjih 5 godina i da o tome upoznate javnost. Pretpostavljam da zbog tajnosti podataka ne možete javno objaviti imena radnika koji su dobili otpremnine, ali pokažite ozbiljnost i napravite reviziju te upoznajte javnost o
rezultatima. Tu bi želio dobiti podatak koliko je radnih mjesta ugašeno nakon isplate otpremnina ili se je možda samo radilo mjesto za zapošljavanje novih kadrova? Molim i taj podatak.

Ključ isplate otpremnina je da će stanovnici Karlovca plaćati Vašu pogrešku! Vi ste odgovorni za odabir direktora! Da, Nadzorni odbor ih je izabrao, ali Vi ste taj koji si je birao rukovodstvo navedenih gradskih tvrtki. Platite Vi svojim privatnim novcem pogrešku koju
ste napravili! Zašto bi mi stanovnici Karlovca plaćali Vaš krivi odabir? Vaša demagogija i politikanstvo da se ovdje radi o preslagivanju, a ne o smjeni, pokazuju nesnalaženje u ulozi prvog čovjeka Karlovca. Ispravljate svoje propuste na naš račun, a to je krivi način.”, napisao je Nikola Badovinac u dopisu gradonačelniku Mandiću.