postujte_nase_znakove

Svake godine, pa tako i ove, Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodi akciju “Poštujte naše znakove”. Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog djelovanja u prometu.

Početkom nove školske godine, pojačan je i promet na svim gradskim cestama, pogotovo u blizini osnovnih i srednjih škola te vrtića. Policijska uprava karlovačka kroz akciju “Poštujte naše znakove” upozorava vozače, kao i pješake na pojačan oprez, pogotovo u ranim jutarnjim te kasnim popodnevnim satima.

U ovoj preventivnoj akciji sudjeluje i gradska prometna jedinica mladeži, koja radi gotovo identičan posao kao i ostali gradski policijski službenici. Poduzet će se, dakle, sve potrebne mjere kako bi se kroz cijeli dan kontroliralo stanje u prometu i spriječilo neželjene nesreće.

O uspješnosti akcije govori i podatak da u posljednjih godinu dana, na području Županije, nije zabilježen nijedan slučaj težeg stradavanja djece u prometu.

Svatko tko sjedne za volan, treba biti svjestan da je odgovoran, kako za svoj život tako i ostalih suputnika u autu, ali i  ostale sudionike u prometu. Zato je potreban veliki oprez, pogotovo u blizini škola i vrtića. Čuvajmo našu djecu i čuvajmo sami sebe u svakom trenutku, poručuju iz policije.