DOK festival od petka u Kamanju

Svi oni željni dobre zabave u vikendu koji je pred nama, a na Danima piva nisu pronašli ono što ih zadovoljava, mogu posjetiti općinu Kamanje te uživati u pregrštu glazbenih nastupa, odličnih predstava za djecu i mlade, stand-up programima, raznolikim fizičkim aktivnostima te uvijek širokoj ponudi hrane i pića. Naime, riječ je o trećem izdanju DOK-a; festivalu dobre volje za ljude dobre volje kojim Kamanje obilježava svoj dan.

Prva dva izdanja DOK-a oduševila su sve posjetitelje, a ništa manje se ne očekuje ni od ovogodišnjeg. Festival je to koji pokušava spojiti suvremenu i tradicijsku kulturu te od klasičnog tradicionalnog proštenja napraviti nešto moderno i zanimljivo širokim masama.

Festival počinje u petak na platou špilje Vrlovka u 15 sati nordijskim hodanjem i nastupom Bob Milana u 15 i 30. Na istom mjestu u 20 sati nastupa Matija Dedić, nakon čega na scenu stupa DJ Dabi koji će rasplesati posjetitelje na disko večeri.

Na mjestu gdje će obiteljskoj-poljoprivredna gospodarstva predstavljati za čitavog festivala svoje proizvode odigrat će se u subotu s početkom u 11 sati predstava za djecu „Kraljevna na zrnu graška“, a sat kasnije će se otvoriti besplatni napuhanko-igraonica za djecu. U središtu mjesta, odakle u 15 sati počinje biciklijada, će hrvatski kazališni redatelj, kvizaš i disk-džokej Mario Kovač puštati glazbu od podneva, a na školskom igralištu s početkom u 16 sati nastupaju animatori za djecu u programu „Kamaniranje i cirkusiranje“. Već tradicionalna atletska utrka na 10.000 metara započinje u središtu mjesta u 18 sati, a u 19.30 predstava „Krležine šetnje“ Kovača i Nikše Marinovića. U 20.30 sati nastupa poznata hrvatska pjevačica Maja Posavec, nekadašnja pjevačica grupe Detour, a u 22 sata legendarni pank-rokeri Psihomodo pop koji obilježavaju ove godine 30 godina od albuma prvijenca “Godina zmaja”, nakon čega nastupa najpoznatiji karlovački cover sastav The Nipples.

Na sam Dan Općine, u nedjelju 9. rujna, u 12 sati se održava predstava za djecu „Živ, živ, živ“ kada u OPG kutku počinje i nastup Boba Milana, a u središtu mjesta Tip-top band predvođen radijskim voditeljem Damirom Dadom Valentom koji će upriličiti i stand-up program. I dalje će se najmlađi moći igrati na napuhanku, ali će ih od podneva, kao i ostale posjetitelje, animirati klaunovi iz kolektiva Diva sportiva i Vivo sportivo. U 15 sati na središnjoj pozornici sa svojim gostima nastupa Kulturno-umjetničko društvo Kamanje, nakon čega se nastavlja zabava do kasno u noć nastupom Mistik benda u 18 sati i Zrinke Posavec, vrhunske hrvatske etno pjevačice, u OPG kutku s početkom u 19 sati.

Ove godine, u stvaranju ambijenta festivala sudjeluju renomirani hrvatski umjetnici Predrag Todorović, Daniel Kovač i Siniša Labrović, pa nitko ne bi trebao biti razočaran finalnim proizvodom. Zato ako se i dalje pitate kam za vikend- pravac Kamanje!