Dani draganića

U OŠ Barilović krenula provedba eksperimentalnog programa “Škola za život”

Početak školske godine donio je promjene u OŠ Barilović. U ovoj je školi krenula provedba eksperimentalnog programa “Škola za život”. Iako još nisu sigurni što će to u budućnosti donijeti učenicima, učitelji poručuju kako se ipak radi o koraku naprijed.

Učitelj Josip Novosel i njegovi prvašići po novom programu već rade. Školska godina je tek krenula, no s matematikom nema šale – treba naučiti što je manje, a što veće. Po novom programu učiti će biti lakše, smatra učitelj.

U eksperimentalnom programu ove godine sudjeluje 53-oje učenika i to prvih, petih i sedmih razreda. Djeca će učiti po novim metodama, rješavat će probleme, a gradivo primjerice kemije u 7. razredu bit će jednostavnije i manje opsežno nego do sada, pojašnjavaju u ovoj školi.

Uz OŠ Barilović u Karlovačkoj županiji u eksperimentalnom programu sudjeluje i 1. osnovna škola Ogulin. Rezultat je to velikog truda i uključenosti u brojne projekte, smatraju u ovoj školi koja po mnogočemu prednjači na našim prostorima.

Jedna od velikih novosti u eksperimentalnom programu je informatika od 1. razreda što su roditelji jako dobro prihvatili i u ovoj školi svi prvašići pohađaju nastavu informatike. Oprema još nije stigla, no u Bariloviću se nadaju da će i to uskoro.

Učitelji su završili svoje edukacije koje su počele još u travnju i spremni su svoja znanja prenijeti novim generacijama. A koliki je interes za školovanje u Bariloviću govori i podatak da su jedna od rijetkih škola koja bilježi porast broja učenika. Treći razred je tako smješten u pomoćnu prostoriju, što njima ne predstavlja problem – bitno je steći nova znanja i krenuti u život spreman na sve izazove.