Dani draganića

Prvi dan škole za učenike u Desincu u obnovljenoj školi

Prvi dan škole u Zagrebačkoj županiji tradicionalno je rezerviran za otvorenje novih ili obnovljenih školskih objekata. Tako je 66 učenika Područne škole Desinec u blizini Jastrebarskog dočekala u potpunosti obnovljena škola i besplatni udžbenici na klupama.

Tijekom proljeća i ljeta na ovoj 130 godina staroj školi su se izvodili radovi energetske obnove i unutarnjeg uređenja. Radi se o investiciji vrijednoj 2.990.962 kuna za koju je Zagrebačka županija osigurala 2.199.982 kuna, iz Europskog fonda za regionalni razvoj povučeno je 512.144 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je 278.836 kuna.

Svečanom otvorenju škole odazvao se i njezin bivši učenik, popularni pjevač Ivan Volarić Zak kojem su se djeca posebno razveselila.

Osim obnovljene škole, učenike u Desincu, kao i sve ostale učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije dočekali su i besplatni osnovni kompleti udžbenika za što je Županija osigurala 12 milijuna kuna.

Tijekom dana župan Kožić obišao je i OŠ Ksaver Šandor Đalski u Donjoj Zelini gdje je učenicima podijelio udžbenike, a nakon toga zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornoga uređenja Predragom Štromarom te ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak obišao je OŠ Milka Trnina koja je uključena je u eksperimentalni program kurikularne reforme „Škola za život.“