U Karlovac dolaze filmovi iz 50 zemalja diljem svijeta

Kraj ljeta i početak školske godine u Karlovcu, već su tradicionalno u znaku filma. Od 11. do 15. rujna grad na četiri rijeke postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva, a ovogodišnji filmovi doplovili su iz čak 50 zemlja diljem svijeta tako da će se u Karlovcu u sklopu 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Festivala prikazati filmovi od Gangesa pa sve do Kupe.

Uz natjecateljski program, koji donosi 76 naslova mladih autora i autorica diljem svijeta, festivalski program uključuje i bogat večernji program na najljepšim kino lokacijama: obalama Korane, Mrežnice, Dobre i Kupe. Tako će svi posjetitelji moći uživati u recentnim naslovima, filmskim uspješnicama koje su obilježile kinematografiju regije.

Spomenute manifestacije kroz pet će dana uključiti i izuzetno bogat popratni program – od edukativnih radionica za mlade, predstavljanja filmskih radova djece sa srodnih manifestacija, predstavljanja međunarodnih srodnih projekata i manifestacija, sve do bogatog večernjeg programa za sve uzraste koji uključuje aktualne filmske radova suvremenih domaćih autorica i autora.

Festival u utorak, 11. rujna, na rijeci Korani, službeno otvara dokumentarni film Srbenka, redatelja Nebojše Slijepčevića.

U srijedu, 16. rujna na rijeci Mrežnici gleda se film koji ukazuje na univerzalnost sreće i tuge, film Sakriveni, španjolskog redatelja Mikela Rueda.

U četvrtak, 17. rujna će na rijeku Dobru, doploviti domaći film, predstavnik hrvatske kinematografije na 91. nagradi Oscar, Osmi Povjerenik redatelja Ivana Salaja.

Pretposljednji festivalski dan na rijeci Kupi, 18. rujna na rasporedu je film o prijateljstvu. Riječ je o filmu redatelja Ire Sachsa, Ljeto u Brooklynu.