Dani draganića

Skup HDZ-a u Aquatici

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, prije kojih je održan i Županijski odbor, HDZ-ovci su raspravili sve aktualne političke teme, dogovorili planove za rujan, a medije je najviše zanimala odluka o izbacivanju iz stranke dugogodišnjeg istaknutog člana i dužnosnika Darka Milinovića.

Prema riječima Andreja Plenkovića, vrh HDZ-a sastao se na inicijativu domaćina skupa Damira Jelića u Aquatici, “sjajnom primjeru učinkovitog europskog projekta koji je oplemenio ponudu, i edukacijsku i turističku, Grada Karlovca. Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili sve pripreme za aktivnosti tijekom rujna: od sjednice Vlade u Puli, potom najavili sjednicu Vlade na Hvaru, početak rada Hrvatskoga sabora, razmotrili unutarnja stranačka pitanja, uključivši i jučerašnju odluku časnoga suda, gdje su svi sudionici ovoga sastanka suglasni s onim što se nažalost dogodilo glede kolege Milinovića”, istaknuo je.

Odluku o bezuvjetnom isključenju Plenković je obrazložio naglasivši da je ponašanje Darka Milinovića, kao osobe s velikim političkim iskustvom, neprihvatljivo i da neće dozvoliti da šteti stranci. “Nebitno mi je kao predsjedniku HDZ-a  da li imamo jedan glas više ili manje. Ono što mi je bitno da smjer stranke bude upravo onakav kakav želim, da imidž stranke bude onakav kakav želim, da smjer Vlade i smjer zemlje bude onakav kakav želim i to nema cijenu ovoga tipa da li je jedan glas plus ili minus”, kazao je Plenković.

HDZ-ovci su nakon sastanka nakratko obišli i karlovačke Dane piva jer već danas ih čeka otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Livnu. Upravo predstojeći izbori u Bosni i Hercegovini bili su i jedna od tema skupa jer su od strateškoga značaja za tamošnje Hrvate, jednakopravnog konstruktivnog naroda u Bosni i Hercegovini.