KABA

Za mlade Ogulince predavanja i radionice o tradicijskoj glazbi, kazališnim vještinama i kostimografiji i scenografiji

U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održana su uvodna predavanja  Tradicijske glazbene note u suvremenom ruhu, Kazališnim vještinama i predstavama do artikuliranja vlastitoga “Ja” i Scenografija i kostimografija u kazališnoj umjetnosti koji su sastavni dio projekta  Glas mladih Ogulina u umjetnosti i kulturi Grada Ogulina.

Ciljevi predavanja su razviti kod mladih socijalne i kreativne vještine i znanja te spriječiti njihovu socijalnu isključenost i antisocijalno ponašanje. Mladi će steći glazbene osnove i savladati vještine terenskog istraživanja, zapisivanja i obrade tradicijskih napjeva. Unaprijedit će i vlastite glasovne mogućnosti, uvježbati napjeve i izvoditi ih na koncertima. Naučit će  i  stvarati predstavu, izrađivati kostime i postaviti scenografiju.

Projekt će se provoditi do veljače 2020. godine a sve aktivnosti za sudionike su besplatne.

Sudjelovati mogu svi mladi od 15 do 25 godina koji se mogu javiti u Pučko otvoreno učilište Ogulin svaki radni dan od 7  do 15  sati bilo osobno u Učilište ili putem telefona na broj 047/522 257 ili putem elektronske pošte na adresu    muk@ogulin.hr.