Zorin dom na Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta u Kijevu

Gradsko kazalište “Zorin dom” sudjelovat će na II. Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta “PuppetUP” u Kijevu  od 8.  do 12. rujna sa predstavom “Male priče o nestašnoj Sonji”.

Kazalište Zorin dom nastupit će na glavnoj pozornici Kijevskog akademskog lutkarskog kazališa u subotu, 8. rujna u 11 sati. Predstava “Male priče o nestašnoj Sonji” nastala je po motivima ruske priče Andreja Usačeva “Pametni psić Sonja” u režiji Ljudmile Fedorove i izvedbi Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac nominirana je za nagradu hrvatskog glumišta 2015. g. u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade. Glume Giulio Settimo, Petra Cicvarić i Maja Lučić.

Festival počinje u subotu, 8. rujna u 19 sati velikom povorkom pod sloganom “pUPpet! Going for a doll!”, a u povorci će sudjelovati kazališne grupe, međunarodne delegacije iz veleposlanstva zemalja gostujućih kazališta, predstavnici raznih udruga, aktivisti i školarci. Glavne uloge u povorci ipak će imati lutke i omiljeni likovi iz predstava, a simbol festivala  je gigantski lutak Pinocchio velik šest metara. Završna točka festivala održat će se na Trgu Posthova u 20 sati na kojem će se održati velika ulična izvedba pod nazivom “Puppets up to Cosmos” kojom će se ujedno predstaviti i sudjelujuće kazališne skupine.