Dani draganića

13. zagrebački maketarski kup „Crna kraljica“

U subotu 8. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu, održati će se 13. međunarodni zagrebački maketarski kup „Crna kraljica“. Ovo najveće hrvatsko maketarsko natjecanje organiziraju Hrvatska udruga vojnih minijaturista i hrvatska podružnica Međunarodnog udruženja plastičnih maketara IPMS Croatia, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

Posjetitelji će moći vidjeti velik broj maketa zrakoplova, brodova, vlakova, oklopnih vozila, civilnih vozila i figura s kojima se natječu maketari iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz natjecateljski dio organizirane su i izložbe maketarskih klubova, predstavljanje udruga koje se bave tehničkom kulturom, radionice na temu izrade maketa te bogata burza maketa.

Prijave za sudjelovanje na natjecanju počinju u 8 sati, a svečano otvaranje je predviđeno za 12 sati. Program traje do 18 sati. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Poseban gost ovogodišnjeg natjecanja je svjetski poznati američki maketar Michael Rinaldi, autor brojnih knjiga i priručnika za izradu maketa. Gospodin Rinaldi će održati i radionicu na kojoj će pokazati kako napraviti maketu što vjerniju pravom predlošku.