Hrvatski olimpijski dan obilježen i u Karlovcu

Karlovačka športska zajednica i ove je godine obilježila Hrvatski olimpijski dan, projekt kojim se građani potiču na bavljenje sportom i educiraju o važnosti kretanja za zdravlje. Ove godine uz KŠZ i Školski sportski savez KŽ, u organizaciju brojnih sportskih i edukativnih sadržaja na Vunskom polju uključila se i PU Karlovačka te brojni gradski sportski klubovi. Bili su tu tako košarkaši, odbojkaši, karataši, karlovački Dukesi i atletičari.

Svi su oni jedinstveni u jednome – pokušavaju približiti sportove i naglasiti važnost bavljenja fizičkom aktivnosti karlovačkim školarcima te napokon promijeniti trend sjedilačkog načina života uz kompjutere, mobitele i video igrice.

Djelatnici PU Karlovačke na svom su štandu dijelili promotivne materijale o prevenciji, a održali su i zanimljivu prezentaciju s “pijanim naočalama”. Dan je završio nogometnom utakmicom na kojoj su snage odmjerili treneri profesionalci KŠZ-a i profesori TZK protiv PU Karlovačke. Iako je rezultat bio u drugom planu, svi sudionici su se maksimalno trudili odnijeti pobjedu i postići najatraktivniji zgoditak.