KABA

Povoljniji krediti za poljoprivrednike u Karlovačkoj županiji

U svrhu očuvanja i otvaranja radnih mjesta Karlovačka županija i ove će godine sufinanciranjem kamate pomoći poljoprivrednicima koji se kreditno zadužuju kod poslovnih banaka. Županija će u tu svrhu izdvojiti pola milijuna kuna, a do sada je tu mogućnost iskoristio velik broj poljoprivrednika, očekuje se da će ih u sljedećem razdoblju biti i više.

Uvjeti kreditiranja dogovoreni s bankama povoljniji su nego lani, pa će se s jednakim iznosom moći sufinancirati veći broj kredita poljoprivrednicima. Karlovačka županija subvencionira dvije trećine kamatne stope pa će one za poljoprivrednike biti ispod dva posto. Očekujemo veći interes, te da se sredstva utroše namjenski, za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja, kazao je županijski pročelnik Željko Fanjak. Poljoprivrednici mogu koristiti kredite u iznosu od 40 tisuća do 1,5 milijun kuna.

Ugovore o poslovnoj suradnji na realizaciji Programa kreditiranja poljoprivrede, ribarstva i akvakulture sa subvencioniranom kamatom na području Karlovačke županije potpisali su župan Damir Jelić i predstavnici četiri poslovne banke. Sada je na poljoprivrednicima da iskoriste mogućnost povoljnijeg kreditiranja za razvoj svojih gospodarstava.

omicron