KABA

Veliko priznanje mladom poljoprivredniku Joži Želježnjaku iz Veselića pokraj Ribnika

Mladi Jože Želježnjak ove je godine dobio priznanje “Zlata vrijedan” kao mlada poljoprivredna nada. On na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Veselićima u općini Ribnik proizvodi i prerađuje žitarice i uljarice, od industrijske konoplje, kana, heljde, suncokreta, pa do pšenice, kukuruza, zobi i ječma. Jože se za sada poljoprivredom bavi uz posao, ali cilj mu je uskoro proširiti posao i čak zaposliti barem jednog radnika.

Obitelj Želježnjak obrađuje ukupno 29 hektara zemljišta. Želježnjakovi su nekoć držali krave i tovili bikove, kasnije su prešli na ovčarstvo, a onda su prodali stado i okrenuli se proizvodnji ulja i brašna. Želja je, kaže Jože, modernizirati gospodarstvo, razviti ponudu za turiste koji prolaze ovim krajem, ali i sudjelovati na brojnim sajmovima.

Njegovo je gospodarstvo danas obišao župan Damir Jelić sa suradnicima koji je tom prilikom istaknuo da je cilj županije biti servis servisa svima koji nastoje otvoriti barem jedno radno mjesto.

Kako bi pomogli vlasnicima OPG-a iz Županije poručuju da će organizirati sastanak poljoprivrednih proizvođača s predstavnicima velikih trgovačkih lanaca. Sastanak će biti održan 27. rujna u 16 sati u OŠ Žakanje, a u planu je slične sastanke održati i u drugim dijelovima županije.

omicron