Europski tjedan mobilnosti obilježen u Karlovcu

Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u sklopu Manifestacije Europski tjedan mobilnosti organizirao je aktivnosti namijenjene djeci. U Tjednu mobilnosti organizirane su edukativno – informativne šetnje “Nino te vodi po Karlovcu” za djecu vrtićkog uzrasta. Na jednoj od nekoliko šetnja bila su i djeca iz dječjeg vrtića Dubovac koja su učila o važnim stvarima u cilju senzibilizacije za pitanja osoba s invaliditetom. Animatori voditelji bile su osobe s invaliditetom, Mirsad Bećirović, poznati slijepi sportaš i Veronika Lendler, tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Sva su djeca na dar dobila edukativne slikovnice “Nino te vodi po Karlovcu” u kojoj su opisane i lokacije koje su imali priliku posjetiti, a to su Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, Gradski muzej Vjekoslav Karas i zgrada arhiva. Djeca su mogla vidjeti kakva je pristupačnost navedenim objektima i kako su prilagođeni osobama s invaliditetom. Djeca su uživala u edukativnoj šetnji uz okrijepu i slastice.

Europski tjedan mobilnosti je tjedan pun akcija kojima je cilj potaknuti na razmišljanje o prijevozu, uštedi i očuvanju okoliša te mogućnostima kretanja osoba s invaliditetom.