Dani draganića

Plavi cvijet pristupačnosti dodijeljen Zorin domu

I ove godine u sklopu Tjedna mobilnosti dodijeljena je nagrada Plavi cvijet pristupačnosti, a dodijeljena je Gradskom kazalištu Zorin dom. Nagrada je to koja se dodijeljuje za pristupačnost osobama s invaliditetom kroz nekoliko elemenata: arhitektonsku, ekonomsku, socijalnu i društvenu pristupačnost.

Plavi cvijet pristupačnosti ove godine dobilo je Gradsko kazalište Zorin dom. Zorin dom kao kulturna ustanova u Karlovcu zadovoljilo je sve elemente pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Plavi cvijet pristupačnosti nagrada je koju već 4. godinu zaredom dodijeljuje Grad Karlovac zajedno sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, a dodijeljuje se u sklopu Tjedna mobilnosti. Odluku o ovogodišnjoj nagradi donijele su udruge članice Saveza osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

“Svi moji djelatnici i ja se osjećamo vrlo počašćeni i vrlo dirnuti jer je prepoznata i ova komponenta našeg rada. Posebno me veseli što je prepoznat naš trud da pružimo jednake mogućnosti svim građanima i građankama grada Karlovca, pa tako i osobama s invaliditetom. Nije problem riješiti samo fizičke barijere kako bi osobe s invaliditetom mogle pristupiti prostoru, nego svi mi u javnoj službi moramo imati i pristupačan odnos prema osobama s invaliditetom, ali i širiti senzibilitet i pokazati svima da jednake mogućnosti moraju imati svi.”, rekao je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom.

“Mi želimo pokazati da osobe s invaliditetom budu ravnopravni članovi naše zajednice. Sve naše ustanove koje se grade prilagođene su osobama s invaliditetom. Vrtići, osnovne škole i sve ono što se rekonstruira mora biti prilagođeno osobama s invaliditetom. I Muzej Domovinskog rata na Turnju kojeg planiramo otvoriti sljedeće godine, bit će prilagođen osobama s invaliditetom.”, rekla je Andreja Navijalić, zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca.