KABA

MIOŠ na Euro skillsu u Budimpešti

Svoje zidarsko umijeće iskušat će učenik MIOŠ-a Petar Svilić na međunarodnom natjecanju Euro skills u Budimpešti. Radi se o promociji strukovnih zanimanja u cijelom svijetu kroz pojedinačna i ekipna natjecanja učenika. Hrvatska sudjeluje s 13 učenika koji se natječu u 11 disciplina.

Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi čast je sudjelovati u ovom velikom europskom projektu Euro skills koji je dio još većeg projekta Work skills. Konkurencija je jaka, ali izabrali smo najboljeg natjecatelja, ističe ravnateljica MIOŠ-a Snježana Erdeljac. Predstavnik MIOŠ-a je Petar Svilić koji je prije tri godine završio za zidara, a trenutno se školuje za građevinskog tehničara. Već ima i nekoliko godina radnog iskustva kao i iskustva na natjecanjima.

Petru je mentor njegov stric, također Petar Svilić, koji je inače domar u školi, ali ima bogato iskustvo u ovim poslovima. Zbog izvanredne spriječenosti glavnog mentora, rado će pomoći svom vrijednom nećaku. Svoje dugogodišnje vještine dodatno su izbrusili pripremajući se u školskom praktikumu na Strugi.

Nakon toga, Petar Svilić i Petar Svilić danas su se zaputili put Budimpešte gdje će pokazati svoje bogato iskustvo, snažan sportski duh te nesalomljivu volju. Ne sumnjamo da će boje svoje škole, grada i cijele zemlje braniti na najbolji mogući način.