Pod motom #beactive na Jarunu otvoren Europski tjedan sporta

Europski se građani premalo kreću. Kako bi ih potaknula na više kretanja i zdraviji život Europska komisija je unazad četiri godine pokrenula Europski tjedan sporta koji se održava u cijeloj Europi. Uz predstavljanje 40 različitih sportskih udruga i klubova na zagrebačkom Jarunu događaj je svečano otvorila naša najpoznatija sportašica Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport.

Istraživanja pokazuju da se europski građani premalo kreću, a isto vrijedi i za građane Hrvatske. Na Jarunu se može vidjeti mnogo šetača, trkača i ljudi koji vježbaju svih dobi, ali u globalu nismo dovoljno aktivni kao nacija.

Kako bi svoje sugrađane pokrenuli na aktivnost, pod motom #beactive u sklopu Europskog tjedna sporta svoje sportove predstavljaju sportski klubovi i udruge. Tako ih se otvorenju na zagrebačkom Jarunu pridružilo 40.

Europski tjedan sporta odvija se u 32 zemlje i traje do 30. rujna. Osim bogatog programa otvorenja, tijekom cijelog tjedna održat će se brojne aktivnosti među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe. U tome im podršku žele pružiti svi koji se bave sportom, na čelu s Janicom Kostelić.

U ime Europske komisije koja financira projekt podršku građanima došao je pružiti voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević koji se i sam često rekreira na Jarunu.

Uz brojne sportske klubove, akciji su se pridružili i predstavnici MORH-a te Zagrebačkog zrakoplovnog saveza pa je i jedan njihov helikopter izveo niski prelet te simbolično pokazao da nam je je u nastojanju da budemo aktivniji i zdraviji samo nebo granica.