Grad Karlovac i mađarski Erzsebetvaros njeguju dobre odnose već deset godina

Povodom proslave desete godine pobratimstva Grada Karlovaca i budimpeštanske samouprave VII. okruga – Erzsebetvaros, organiziran je prijem predstavnika Grada Karlovca kao i bogat kulturno-zabavni program u mađarskom gradu.

Gradski muzej Karlovac je u Kulturnom centru K11 postavio izložbu Gorana Vranića Portret grada Zvijezde koja će se moći razgledati do 3. listopada. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici i profesori Glazbene škole Karlovac te Folklorna družina „Vuge“.Uz kulturu, Karlovac je predstavljen i kroz turističke atrakcije. Tako su brojni posjetitelji mogli bolje upoznati Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac, ali i ostale zanimljivosti kroz promociju Turističke zajednice Grada Karlovca i proizvode naših OPG-ovaca.

Prije deset godina pobratimili su se Grad Karlovac i budimpeštanska samouprava VII. okruga – Erzsebetvaros. Pobratimili su se u cilju razmjene iskustava upravljanja gradom, te međusobnom pomaganju uspostave gospodarskih, turističkih, kulturnih i sportskih veza, kao i čitavom nizu drugih aktivnosti. Zahvaljujući dobroj suradnji dvaju gradova, puno je karlovačkih učenika upoznalo Balaton, a mađarski učenici ljetovali su na Jadranu. Samo ove godine predstavnici Erzsebetvarosa u više su navrata posjetili Karlovac.

Dogovoreno je novo gostovanje izložbe Gorana Vranića izvan granica Lijepe naše, a Glazbena škola Karlovac i Glazbena škola iz Budimpešte planiraju zajedničke aktivnosti. Tako gosti iz Mađarske dolaze sljedeće godine na Noć glazbe i Kavu s Bachom, a deset učenika gitare bit će sudionici 20. Međunarodne ljetne škole gitare. Dogovoren je koncert Karlovačkog komornog orkestra u Katedrali u Budimpešti u ožujku sljedeće godine.