Predstavljanje milijuna eura vrijednog EU projekta – sudjeluju Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Samobor…

Predstavljanje milijuna eura vrijednog EU projekta In cultura veritas održat će se u utorak, 25. rujna  u prostorijama Zagrebačke županije s početkom u 10 sati.

Projekt se provodi u okviru prekograničnog programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. godine, a bavi se unapređenjem valorizacije kulturne baštine i vinarstva u funkciji razvoja turizma prekograničnog područja između Zagrebačke županije i subregija Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji.

Počevši u kolovozu ove godine, projekt će se provoditi sve do 30. studenoga 2020. godine, sveukupno 28 mjeseci, za što su predviđena sredstva od milijun eura. Od tog iznosa 85 posto sredstava je osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto je financijski doprinos partnera.

Zagrebačka županija vodeći je partner s hrvatske strane uz Muzejsko-dokumentacijski centar i Udrugu hrvatskih putničkih agencija, dok su tri partnera sa slovenske strane Razvojna agencija Sotla, Občina Šmarje pri Jelšah i Kmetijsko gozdarski zavod Maribor.

Na području Zagrebačke županije aktivnosti projekta provodit će se na području gradova Sveti Ivan Zelina, Jastrebarsko i Samobor.

U ime Zagrebačke županije predstavljanju projekta će prisustvovati zamjenica župana Nadica Žužak.