Župan Jelić održao kolegij u Slunju i obišao Dom zdravlja

Više od 9 tisuća pacijenata iz Slunja, Cetingrada i Rakovice dobit će kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, rečeno je to prilikom obilaska župana Jelića u Domu zdravlja Slunj. Tamo je u tijeku projekt KaŽu zdravlje.

U projekt je uključeno uređenje čekaonica, rasvjete, stropova, uređenje zidova i podova. U planu je i uređenje prostora za fizikalnu terapiju.

U sklopu projekta KaŽu zdravlje svaka ordinacija dobiva vrlo vrijednu opremu koja je potrebna u dijagnostici i liječenju. Projekt KaŽu zdravlje uključuje obnovu sveukupno 6 domova zdravlja u Karlovačkoj županiji i to u sveukupnoj vrijednosti od 11,5 milijuna kuna.

‘Gotovo 7 milijuna kuna ulažemo u ovaj projekt. Osim u Slunju, paralelno ulažemo i u Dom Zdravlja u Cetingradu i Rakovici. Zahvaljujem se svima, posebno osoblju koji ovdje djeluje, bez njih sav taj novac postaje besmislen.’ rekao je župan Jelić.

Zdravstvene usluge u Slunju koriste i pacijenti iz drugih županija. Primjerice, na ginekologiju, pedijatriju, ultrazvuk i mamografiju dolaze pacijenti iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije. Osim zdravstvenog sustava, na kolegiju župana i gradonačelnika Slunja govorilo se i o drugim projektima značajnima za Slunj. Najznačajniji je projekt ‘Vodene tajne’ koji vrijedi oko 20 milijuna kuna, kroz promjenu infrastrukture i dodatak edukativnih i zabavnih sadržaja doprinijet će modernizaciji i očuvanju prirodne i kulturne baštine Rastoka.