KABA

Dvije solarne kutije i klupe u Grabriku zahvaljujući projektu KAkvart

U sklopu projekta KAkvart u Grabriku su postavljene višenamjenske solarne kutije i klupe. Kutije će služiti za odlaganje opušaka i starih baterija, ali i kao reklamni prostori koji će biti korišteni za promidžbu aktivnosti karlovačkih udruga.

Stanovnici Grabrika osim što će moći odmoriti na klupama postavljenim na šetnici u Ulici Bartola Kašića, a koje su vrijedno oslikali volonteri Carpe Diema, imaju i solarne kutije koje pak osim za odlaganje opušaka i starih baterija služe i kao reklamni prostor, na kojem se nalaze promidžbene poruke dviju udruga: Saveza osoba s invaliditetom te Najbolji prijatelj.

I ove godine u sufinanciranje projekata u sklopu KAkvarta uključena je i kompanija Heineken Hrvatska koja inače u svom poslovanju vodi brigu o okolišu. Projekt je ukupno vrijedan više od 50 tisuća kuna, ali velik dio vrijednosti otišao je upravo na volonterski rad stanovnika GČ Grabrik, odnosno članova Carpe Diema. 34 tisuće kuna osigurano je iz projekta KAkvart, a ostalo je ulaganje volontera.

Cilj je potaknuti građane na volontiranje, kako na razini udruga, tako i na razini gradskih četvrti, poručuju iz Grada.