KABA

Novi projekt Veleučilišta – “Novim vještinama do zaposlenja”

“Novim vještinama do zaposlenja” naziv je projekta kojeg će Veleučilište u Karlvocu provoditi do 14. studenog 2019. godine. Projekt je vrijedan gotovo milijun kuna, obuhvatit će 48 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Karlovačke i Sisačko – moslavačke županije, a oni će učiti kako postati poduzetnici.

Na Veleučilištu su svjesni da je problem nezaposlenosti jedan od najvećih u Hrvatskoj, a ovaj je projekt mali doprinos rješavanju barem dijela problema. Ovim projektom željelo se doprinijeti osnaživanju osobnih i stručnih kompetencija 48 nezaposlenih osoba kroz dva programa cjeloživotnog učenja. Na njihovoj su izradi sudjelovala dva tima stručnjak. Za zanimanje Tehnolog poduzetnik potrebna je završena srednja škola, a za zanimanje “Suradnik na izradi i provedbi EU projekata” uvjet je završena četverogodišnja srednja škola.

Polaznici će imati priliku osnažiti svoje socijalne, društvene i druge sposobnosti potrebne za aktivno traženje zaposlenja. U sklopu projekta bit će osnovani i job clubovi. Prije toga bit će provedene četiri radionice na koje se mogu javiti zainteresirane nezaposlene osobe.

Radionice su na rasporedu u četvrtak i petak (27. i 28. rujan) u Trgovačko-ugostiteljskoj školi od 10 do 13 sati, u utorak 2. listopada u HZZ-u Ozalj te u 4. listopada u Domu zdravlja u Vojniću. Nakon toga će Hrvatski zavod za zapošljavanje u Karlovcu provesti testiranje zainteresiranih osoba. Početkom siječnja započet će njihovo osposobljavanje.