Kroz mjere aktivne politike zapošljavanja u HZZ-ovom Područnom uredu Karlovac uključeno je više od 500 osoba. Iz državnog je proračuna u njih uloženo gotovo 31 milijun kuna. Iz Zavoda poručuju da novca za ovakvo poticanje ima pa se s takvim oblikom rada nastavlja i dalje.

Radi se o šest mjera: javni radovi, obrazovanje nezaposlenih, potpore za očuvanje radnih mjesta/stalni sezonac, potpore za samozapošljavanje, potpore za zapošljavanje i stručno osposobljavanje za rad. Ukupno je u ove mjere uključeno 508 osoba, čak 100 više nego lani, istaknula je v.d. predstojnice HZZ-a PU Karlovac Ivana Mehle.

Mjera u koju je bilo uključeno najviše osoba, njih 118, je obrazovanje nezaposlenih. Prilično se koristila potpora za zapošljavanje u koju je bilo uključeno 144 osobe. Zanimljivom i korisnom pokazale su se i potpore za samozapošljavanje kroz koju neki novi poduzetnici realiziraju neke nove ideje. Takvih je potpora realizirano 76.

Mjere ostaju na raspolaganju do daljnjeg. Novca ima, kroz ove su mjere osigurana sredstva kojima se ljudi koji teže dolaze do posla zapošljavanju na dulje ili kraće vrijeme, zaključuje Mehle.