“Sjećanje na Turanj” obilježeno i u OŠ Turanj

Sjećanje na Turanj održava se u spomen na 4. listopada 1991. godine kada je započela velikosrpska agresija na Grad Karlovac i njegovu gradsku četvrt Turanj koja je u Domovinskom ratu pretrpjela najveća razaranja na ovom području. I ove je godine Osnovno škola Turanj na dostojanstven i kreativan način obilježila dan sjećanja uz integrirani nastavni dan i sudjelovanje u komemoracijskoj svečanosti.

Školu su posjetili gradonačelnik Damir Mandić, ministar Tomo Medved i pročelnica društvenih djelatnosti koji su se susreli s učenicima i učiteljima te obišli radionice i školski vrt.

Dan je započeo predavanjem brigadira Dubravka Halovanića učenicima razredne nastave. Nakon predavanja započele su brojne radionice učenika i učitelja u prostoru škole, na prostoru parkiralištu te u školskom vrtu. Učenički zbor i učenici literarne sekcije sudjelovali su u komemoraciji kod spomen obilježje poginulim braniteljima Domovinskog rata na Turnju. Integrirani dan zaključen je povijesnim satom za učenike predmetne nastave koji su vodili gđa. Sabina Protulipac i nastavnik povijesti Ilija Perković te izložbom vozila iz domovinskog rata

U večernjim satima u zrak su pušteni lanterni kod muzeja domovinskog rata na Turnju s učenicima škole i njihovih roditelja.