Udruga KA-MATRIX u suradnji sa zagrebačkim AKC Attack!, autonomnim kulturnim centrom BEK i Studentskim centrom Karlovac organizira gostovanje nizozemskog umjetnika Alexa Fischera koji će predstaviti svoj rad kroz izložbe, radionice i razgovor s prisutnima. Nizozemskog umjetnika Alexa Fischera karlovačka publika mogla je upoznati ove godine u svibnju kad je u Karlovcu održao radionicu crtanja otisaka uličnih šahtova.

U srijedu, 11. listopada, u Zagrebu, u Autonomnom društvenom centru BEK od 19 sati predstavit će se svojom izložbom radova nastalih proteklih godina. Drugi dio izložbe bit će postavljen u galeriji karlovačkog Studentskog centra, a otvorenje je u petak, 12. listopada, u 19 sati.

Gostovanje Alex Fischera i predstavljanje radova Drainspotting provodi se u sklopu projekta udruge KA-MATRIX Street Art autobus 2018. kroz platformu Clubture, a uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / projekt Centri znanja te programa Nova kultura _ Hibridni grad 018.