Dani draganića

Kolegij župana u Dugoj Resi

Kolegij župana održan je ovoga puta u Dugoj Resi, zajedno s gradskim kolegijem u Gradskoj vijećnici. Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Duge Rese.

Kolegij župana u Dugoj Resi održan je i  prije gotovo godinu dana kada je zacrtano osam točaka ključnih za Dugu Resu. Sada je napravljena rekapitulacija zadanih ciljeva, detektirane su točke gdje mogu zajedno nastupati prema ministarstvima ili eu fondovima za povlačenje sredstava, a zadani su I neki rokovi.

Prema riječima dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara, ono što je na prethodnom kolegiju zadano se ili rješava ili je riješeno.

Projekt prioriteta Karlovačke županije je Sportska dvorana u Dugoj Resi, čeka se da država oformi sve preduvjete za donošenje odluke, istaknuo je župan Karlovačke županije Damir Jelić.

Župan je istaknuo i ostale vrijedne projekte koje županija financijski podupire u Dugoj Resi: Dom zdravlja, Specijalnu bolnicu za produženo liječenje kao i Osnovne škole “Vladimira Nazora” i “Ivana Gorana Kovačića”. Nakon kolegija izaslanstvo županije obišlo je navedene ustanove.