Dani draganića

Osnovna škola Vladimira Nazora u Dugoj Resi uskoro prelazi na jednosmjenski rad

Dugoreška Osnovna škola “Vladimira Nazora” uskoro će prijeći na jednosmjenski rad koji će omogućiti izvođenje više izvannastavnih sadržaja i općenito podići kvalitetu. Karlovačka županija kontinuirano ulaže u infrastrukturu škole pa je trenutno u tijeku energetska učinkovitost, obnova podova i pregrađivanje učionica.

Ovo je jedan od značajnijih projekata kojeg Karlovačka županija finacijski podupire u Dugoj Resi. Osim fasade i ugradnje pvc stolarije, obnovnljeni su i podovi u svim učionicama. Također su pregrađene učionice.

Tome je prethodilo i izgradnja kotlovnice na biomasu prošle godine pa će sada svi preduvjeti za jednosmjenski rad biti stvoreni.

Za ovako brojnu školu ovo je ispunjenje snova. Unatoč radovima, nastava se odvija nesmetano, kaže ravnatelj Krešimir Božičević.

Prema riječima zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, ovu školu pohađa više od 400 djece, a radi se o jednoj od najmodernije uređenih osnovnih škola u Karlovačkoj županiji. S ovim uvjetima za jednosmjenski rad, od nje će koristi imati ne samo učenici i učitelji, nego i ostali koji će ju moći koristiti izvan vremena nastave.