Dani draganića

Uspješan Vikend na Dubovcu

SLužbeno je završen Vikend na Dubovcu. Manifestacija je započela u petak u 18.00 sati svirkom Boba Milana te projekcijom filma na otvorenom „Djeca vukovi“. Subota i nedjelja bili su u znaku brojnih radionica za velike i malene.

U subotu je održano natjecanje u pripremi fiš paprikaša učenika Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac. Natjecalo se pet ekipa. Najbolji fiš paprikaš skuhali su učenici 3E razreda (kuhari) Leon Reščić i Roko Roguljić. Učenici škole – smjer barmeni pokazali su svoje umijeće u pripremi koktela. Kroz cjelodnevne radionice srednjovjekovne mode, izrade igračaka i nakita u organizaciji Društva Naša djeca Karlovac tijekom vikenda prošlo je dvjestotinjak djece. Među najmlađim posjetiteljima vrlo su bile popularne i bubnjarska radionica Karlovačkih bubnjara udruge Carolosboom, te radionica udruge Contessa – potraga za blagom. Malenim posjetiteljima vrlo je zanimljiv bio i drveni vrtuljak. U nedjelju je dio programa zbog kišnog vremena prebačen u zatvoreni prostor gradine Dubovac, no to nije spriječilo brojne mališane koji su došli i uživali u predstavi Gradskog kazališta Zorin dom „Kata i Nino na putu do škole“, te u pripovijedanju priča u organizaciji Knjiguljice. Zahvaljujući djelatnicima Gradskog muzeja Karlovac posjetitelji su uz stručno vodstvo upoznali Stari grad Dubovac i obišli postav Branič kule u subotu i u nedjelju. Obilasci uz stručno vodstvo organizirani su bili dva puta dnevno od 11 i 16 sati.

Posjetitelja na manifestaciji i Starom gradu Dubovcu bilo je čak iz Italije i Australije, a na radionicama su sudjelovali gosti iz raznih dijelova Hrvatske – Šibenika, Zagreba, Velike Gorice, Pule..