Gromovi obilježili 27. obljetnicu sudjelovanja na karlovačko-dugoreškom bojištu i obranu Karlovca na Turanjskom mostu

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi iz podružnice karlovačke županije obilježili su 27. obljetnicu sudjelovanja u borbenim djelovanjima na karlovačko-dugoreškom bojištu. Obljetnica je to na kojoj su se prisjetili 7 poginulih branitelja iz Gromova s ovog područja.

Kroz drugu gardijsku brigadu Gromovi sveukupno je prošlo oko 9700 branitelja, od toga 205 je poginulo, a troje je nestalo. U Karlovačkoj županiji je 7 branitelja iz Gromova dalo živote za domovinu, a 22 ih je ranjeno.

“Mi smo danas ovdje da obilježimo obranu Karlovca na Turanjskom mostu i da se prisjetimo svih poginulih branitelja. Važno je da nas dođe što više kako bi mladima mogli reći koliko je teško bilo izboriti se za ovu Domovinu koju danas imamo.”, rekao je Ivan Krupec, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Zagreb.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi pridružit će se najavljivanom prosvjedu protiv neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, koji će se održati 13. listopada na inicijativu vukovarskog gradonačelnika.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi- podružnica Karlovačke županije tijekom godine obilazi i pomaže obiteljima poginulih branitelja, organiziraju humanitarne akcije i obilježavaju značajne obljetnice na čast svojim poginulim i nestalim suborcima.