Sutra od 17 sati prosvjed na Turnju gdje je stradao 10-godišnji Marko

Stravična prometna nesreća u kojoj je jučer na Turnju život izgubio 10-godišnji dječak zavila je Karlovac u crno. Na njega je naletjelo teretno vozilo zagrebačkih registracija, a dijete, koje je u trenutku nesreće bilo na biciklu, na mjestu je poginulo. Kamion je na njega naletio u blizini pekare i ljekarne, samo nekoliko metara od pješačkog prijelaza.

Mještani Turnja tužni su i bijesni na stradavanje 10-godišnjeg Marka kojemu su na mjestu pogibije zapalili lampione. Na taj su način podsjetili i da roditelji školaraca već godinama traže kamere za nadzor i usporavanje prometa i jaču kontrolu policije. U svojoj boli prozivaju vodstvo grada da su se oglušili na njihove zahtjeve.

– Osjećam odgovornost kao gradonačelnik i kao čovjek. Izražavam sućut obitelji i znaju da smo s njima. Na mjesečnoj smo bazi u kontaktu s Hrvatskim cestama i znaju za problem na Turnju, ali nismo zadovoljni realizacijom. U ponedjeljak će u Osnovnu školu Turanj stići stručna psihološka pomoć, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Mještani Turnja sutra u 17 sati organiziraju prosvjed na mjestu pogibije nesretnog dječaka.