KABA

Četvrti Kup Četiri rijeke u Dugoj Resi

Orijentacijsko trčanje je smišljeno kretanje po nepoznatom terenu s osnovnim ciljem da se uz pomoć karte i kompasa osoba orijentira i pronađe unaprijed određene kontrolne točke ucrtane na karti u što kraćem vremenu. Lijep i sunčan dan ove je godine u Dugu Resu privukao više od 130 trkača svih uzrasta iz raznih dijelova Lijepe naše.

Natjecateljska zemljišta su šume, često nepristupačne za običnog čovjeka, s različitim oblicima vegetacije i konfiguracije zemljišta. Staza mora provjeravati sve tehničke i kondicijske sposobnosti natjecatelja, a ona kod motela Roganac savršeno ispunjava sve zadane uvjete. Najkraća staza ove godine je ona u Open kategoriji, tj.za sve građane i iznosi 1000 metara zračne linije. Najduža je 4300 metara zračne linije, što je približno 5 do 6 kilometara u prirodi. Dakle, svatko si može pronaći rutu koja mu odgovara.

Svaki natjecatelj obavezan je imati klasičnu opremu za trčanje, a tko želi izdvojiti više novca, može nabaviti profesionalne tenisice za orijentacijsko trčanje te lagane i prozračne dresove. Uz to, nužno je sa sobom imati kompas i čip za detektiranje kontrolnih točaka.

omicron