KABA

Akcija sadnje živice uz brzu cestu

Turistička zajednica Grada Karlovca i Tvrtka Zelenilo organizirale su akciju uređenja zelene površine uz brzu cestu, od Željezničkog kolodvora do kupskog mosta. Akciji se pridružila i poznata turistčka agencija iz Zagreba u sklopu korporativnog volontiranja. Zajedno su posadili sadnice živice. Ovo je prvo što svi koji prolaze kroz Karlovac vide i važno je da je ta slika što ljepša, poručuju iz TZ i Zelenila.

Lijep grad zadatak je svih koji se mogu i žele uključiti pa su i gosti izvan Karlovca dobrodošli. Osim što su učinili nešto društveno korisno, volonterima je ovo i osobno bilo zabavno i korisno iskustvo.

Brza cesta mnogim je prolaznicima prva, a možda i jedina slika Karlovca pa nije svejedno kako izgleda, poručila je direktorica karlovačke Turističke zajednice Marina Burić.

Zemlju i sadnice je pripremilo Zelenilo, a financirala Turistička zajednica.

Prema riječima zamjenice direktora Zelenila Gordane Purgar, ovdje ima nekoliko vrsta cvatuće živice koje cvatu u različito vrijeme pa je dobar dio godine ona lijepa. Sad u jesen nije u punoj raskoši, ali je zato pravo vrijeme za sadnju.