TurizmiKA o agroturizmu

Studentska konferencija “TurizmiKA – šetnja gradom susreta” održat će se u Karlovcu od 26. do 28. listopada. Sudjeluje 40-tak studenata iz cijele Hrvatske i iz Srbije. U programu su predviđena stručna predavanja, natjecanje studenata, izložba OPG-ova te izlet. Tema je Agroturizam -izazovi i razvoj turističkog proizvoda.

Organizatori su članovi Studentskog zbora u suradnji s Poslovnim odjelom Veleučilišta u Karlovcu. Inicijativu podržava i pozdravlja i nova dekanica Veleučilišta Nina Popović. Potporu studentima u organizaciji pružili su svi nastavnici Poslovnog odjela na čelu s profesoricom Ivanom Varičak.

TurizmiKA je zamišljena kao konferencija studenata iz regije koji studiraju turizam i ugostiteljstvo kako bi se na taj način ovi stručni studiji promovirali, a sve kroz temu agroturizma.

Trodnevni program obuhvaća i stručni i zabavni dio. Osim predavanja, zanimljivo je i natjecanje studenata, izložba OPG-ova te izlet. Bit će ovo prilika, ne samo za razvijanje stručnih kompetencija, nego i za upoznavanje i druženje jer dolaze studenti iz cijele Hrvatske te iz Srbije. Program je raznolik i bogat, a na izložbu OPG-ova u Aquatici dobrodošli su svi zainteresirani građani u subotu od 9 do 15 sati.