Program prometne kulture za najmlađe predstavljen u OŠ Švarča

Najmlađi u Osnovnoj školi Švarča imali su se prilike okušati kako je to voziti mali automobil i voziti kao veliki. Kroz program Jumicar Hrvatska djeca tako na zabavan i njima primjeren način uče o prometnim pravilima te razvijaju prometnu kulturu. Dosada je tijekom pet godina u program bilo uključeno više od 30 tisuća djece iz cijele Hrvatske.

U Osnovnoj školi Švarča s programom je upoznato oko stotinu učenika drugih i trećih razreda, a toliko ih se svakoga dana upozna u nekoj drugoj školi u Hrvatskoj. Dosadašnja iskustva pokazuju da se djeci izuzetno sviđa.

Program prometne kulture za najmlađe preventivna je edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda osnovnih škola. Potječe iz Finske, provodi se u većini europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska. Program provodi Jumicar Hrvatska i udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu s partnerima, a uključeni su i članovi Prometne jedinice mladeži koji pomažu u provedbi.

Ova preventivna akcija provodi se pod pokroviteljstvom Nacionalnog progama sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Karlovačke županije.