Natječaj Karlovačke županije za studentske stipendije otvoren do 29. listopada

Karlovačka županija stipendira 35-ero studenata s po 700 kuna tijekom deset mjeseci. Stipendiraju se tri kategorije: deficitarna zanimanja, daroviti studenti i studenti slabijeg imovinskog stanja. Natječaj je otvoren do 29. listopada.

Natječaj za studentske stipendije Karlovačke žuapnije otvoren je prije deset dana. 35-ero studenata dobit će mjesečnu stipendiju od 700 kuna koju će primati deset mjeseci tijekom akademske godine 2018./2019. 15 je namijenjeno deficitarnim zanimanjima, 10 darovitima, a 10 onima slabijeg imovinskog stanja.

Prijave za studentske stipendije su u tijeku, studenti polako predaju svoje zamolbe s dokumentacijom. Odluku će donijeti Povjerenstvo prema propisanim kriterijima. Natječaj je otvoren do 29. listopada.

Nešto manju stipendiju dobivaju i srednjoškolci, 400 kuna. Prema riječima zamjenice župana, Vesne Hajsan Dolinar, radi se o iznosima koje je Županija davala i prethodnih godina, ali sada je povećan broj stipendista u deficitarnim zanimanjima. Karlovačka županija na više načina nastoji povećati interes za upisom u deficitarna zanimanja.